DIY: massage olie voor pijnlijke spieren

Massage olie

Massage olie kan je makkelijk zelf te maken. Je hebt alleen maar een basisolie nodig die je aanvult met etherische oliën naar keuze. Ik heb voor deze massage olie een samenstelling gemaakt voor stijve en pijnlijke spieren. Ideaal voor na het sporten! Ik gebruik deze massage olie ook als ik mezelf een voetmassage geef. Lees snel verder, zodat je ook aan de slag kunt.

Dit heb je nodig

Voor deze massage olie heb je de volgende materialen en ingrediënten nodig:

  • Een glazen flesje om de olie in te bewaren. Kies als het kan voor een flesje van bruin glas, zodat zonlicht minder effect heeft op de olie.
  • Een trechtertje om de olie over te gieten

Ingrediënten

  • 30 ml amandel olie
  • 4 druppels eucalyptus olie
  • 4 druppels (kruize)munt olie
  • 4 druppels rozemarijn olie

Voor een massage olie gebruik ik voornamelijk amandelolie als basis olie. Het is geschikt voor alle huidtypen en het duurt iets langer voordat het door de huid wordt opgenomen. Dit maakt de olie zeer geschikt voor massage.

Eucalyptus ontspant vermoeide en pijnlijke spieren. Daarnaast stimuleert het de doorbloeding waardoor spieren sneller herstellen.

De muntolie heeft een verkoelend effect. Daarnaast stimuleert het ook de doorbloeding en het heeft een ontspannend effect.

Rozemarijn heeft ook een ontspannende werking.

Let op dat je voorzichtig bent met essentiële oliën! Je moet deze oliën niet onverdund gebruiken! Meer informatie over het gebruik van etherische oliën kan je terugvinden in mijn artikel over gezichtsolie.

Zo maak je het

Om de olie te maken hoef je alleen maar alle ingrediënten in het flesje te doen. Daarna het flesje een paar keer omschudden, zodat alle ingrediënten met elkaar kunnen mengen. Makkelijker kan niet toch?!

Je olie is nu klaar voor gebruik. Nu nog iemand zoeken die jou kan masseren of geef jezelf een lekkere massage! Zelf geef ik mezelf wel eens een lekkere voetmassage. We belasten onze voeten namelijk elke dag, maar we geven ze vaak weinig aandacht. Geef je voeten dus wat liefde!

Je kunt de olie natuurlijk ook cadeau doen aan iemand.

Ik maak altijd kleine hoeveelheden van 30 ml, zodat ik altijd een verse massage olie heb. De olie is ongeveer drie maanden houdbaar.


Geniet van deze massage olie. Heb je nog vragen of tips? Ik hoor het graag van je!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *