Mooie stoffen als cadeaupapier

Cadeauverpakking

De feestdagen komen er weer aan. Tijdens deze feestdagen geven we graag cadeau’s aan elkaar. Heb je wel eens bedacht hoeveel inpakpapier er in deze tijd doorheen gaat? Daarom kies ik dit jaar niet voor inpakpapier, maar voor mooie herbruikbare stoffen!

Voor deze inpakmethode heb ik géén nieuwe stoffen gekocht. De productie van stoffen is namelijk niet duurzaam (lees er hier meer over). Ik gebruik oude kleding en accessoires, zoals sjaals om mooie lappen van te maken.

De naaimachine heb ik van de buurvrouw geleend. Ik heb deze een keer eerder gebruikt, dus ik kon gelijk aan de slag. Voor deze voorbeelden heb ik een sjaal en een oude blouse gebruikt. Ik vond de stof van de sjaal erg mooi en vrolijk, maar ik draag het nooit. Ik heb de sjaal in twee stukken geknipt. De randjes kan je makkelijk omzomen, zodat je stof niet gaat rafelen! Voor de (wijn)flessen heb ik twee mouwen van een oude blouse gebruikt. Met een touwtje eromheen maak je het cadeau af!

Wrapping fabric
Hier kan je zien dat de randjes omgezoomd zijn

Afhankelijk van de stof kan je er niet alleen mee inpakken. Je kan het bijvoorbeeld ook als haarbandje gebruiken of een tas knopen om mee te nemen naar de markt. Deze knoop techniek komt oorspronkelijk uit Japan. Als je de term ‘furoshiki’ opzoekt kan je veel leuke voorbeelden vinden!

Hieronder laat ik je zien hoe makkelijk het is om een rechthoekig voorwerp te verpakking in de lap stof. Deze lap stof is rechthoekig, waardoor het iets lastiger is dan een vierkant.

Uiteindelijk is dit je resultaat!

Cadeaupapier

Ik ben benieuwd wat je ervan vind en of jij deze inpak methode ook gaat gebruiken. Veel plezier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *