Vegan appel cake

Vegan appel cake

Op 1 november was het wereld veganisme dag. Zelf ben ik niet vegan, maar vind ik het wel leuk om te bakken. Ik had niet eerder een vegan cake gemaakt, dus dit werd een uitdaging. De cake is goed gelukt en daarom wil ik het recept met jullie delen!

Ingrediënten

  • 250 gram speltmeel
  • 200 gram boerenjongens
  • 75 ml havermelk
  • 25 ml kokos olie
  • 16 gram bakpoeder = 1 zakje
  • 3 el chia zaad
  • 2 appels (goudreinette)
  • 1 banaan
  • 1 el maple syrup
  • 1 el vanillesuiker
  • 1/2 tl speculaaskruiden

Benodigdheden

  • Oven
  • Spatel
  • Beslagkom
  • Bakblik

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed het bakblik met bakpapier

Meng de chia zaad met 4 el water en zet dit weg.

Schil de appels en snijd deze in stukjes. Houd 1 helft apart om hier partjes van te snijden.

Mix in een de beslagkom het meel, bakpoeder, de speculaaskruiden en de vanillesuiker door elkaar.

Smelt de kokosolie en prak de banaan. Doe deze in een andere beslagkom samen met het chia zaad, de maple syrup, boerenjongens en de havermelk.

Meng de inhoud van de beslagkommen bij elkaar en roer dit met een spatel totdat je een stevig beslag hebt. Eventueel kan je nog wat extra melk bijvoegen.

Roer de stukjes appel door het beslag en schep het in de bakvorm. Druk de partjes boven op in het beslag.

Bak de cake af in 45 minuten.


Ik heb voor dit bericht nog geen goede foto’s kunnen maken, omdat de cake toen al op was! Deze volgen zodra ik weer een nieuwe cake heb gemaakt.

Ik ben benieuwd wat jullie van deze cake vinden. Laat het me gerust weten in de reacties!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *